История на Механата

Тук ще се съобщават Новините около сайта/форума!

История на Механата

Мнениеот orb » 23 Яну 2013 14:21

Година първа: 2007 ( период от годината неизвестен):

- Muxo и съученици решават да пуснат един сървър на CS 1.6. Сървърът бива създаден от Мuxo, а машината е на OMOH (Иван). Поради фактът, че интернетът на Мuxo е по-добър, това става и една от основните причини той да пусне първи този сървър. Така през 2007 - без сайт или форум се заражда първия сървър на Механата - Греяна ракия. През този период сървърът първо е за 12 човека, а няколко месеца по-късно става за 21 души. На по-късен етап той достига и максималния си капацитет от 24 души.

Сървърът е пуснат като локален. По това време всички, които са били клиенти на тази мрежа са можели да видят сървъра. Действието се развива в квартал Надежда, град София. Виждайки, че сървърът е започнал да се пълни Muxo го пуска за свободен достъп. Сървърът няма парола. Muxo все още няма богат опит със сървърите, но се учи бързо и доста успешно.

Първите главни на сървъра за този период са: Muxo, OMOH. Помагат им съучениците - Blagoev i Falcon666

Taка изминава първата година на Механата. В този период сървърът се развива доста успешно и много добри играчи от вече залязващите Люлин нет, Оптиките, Ходоф и няколко други големи вериги за това време. Нивото на играта значително се покачва. Самите играчи са доволни от разнообразието от карти, липсата на дразнещи звуци и плъгини, липсата на лаг и добрата атмосфера в сървъра.

Това е и годината, когато аз започвам да играя за първи път в сървърите и се запознавам с няколко човека, с които след това ще продължим развитието на Механата.


Край на първа част - Зараждането на Механата

Очаквайте утре 24.01.2013 г. втората част - 2008 г. Възходът на кралете
  • 0

Аватар
orb
V.I.P
V.I.P
 
Мнения: 3194
Регистриран на: 08 Сеп 2009 00:20
Reputation: 216
Ник в сървъра: orb
Рейтинг: 33

Re: История на Механата

Мнениеот djreturn » 24 Яну 2013 06:43

Само като погледнах името на темата и предположих, че си я пуснал ти.. :clap:
С интерес ще я следя, въпреки, че може би съм един от хората които знаят цялата история на механата перфектно :)
Иначе сървърите на люлиннет и Headoff замряха някъде към края на 2008 година, още тогава имах разни експлойти които ги бях модифицирал и ги бутах постоянно :blush:
  • 0

djreturn
Новобранец
 
Мнения: 3
Регистриран на: 10 Ное 2010 15:10
Reputation: 6

Възходът на кралете

Мнениеот orb » 24 Яну 2013 13:57

Възходът на кралете 2008г:

Kъм екипът на Muxo и OMOH се присъединяват - sianbg и Независим.
Двамата започват да развиват първия сайт и форум на Механата. Сайтът не беше толкова добре замислен, но пък вършеше работа. Менюто беше класическо и изчистено, след време като съм си говорил с Мuxo забелязахме, че сме били първите, които сложиха менюто в сайта хоризонтално, а не вертикално (което правеха 99.99% от сайтовете за CS по това време).

Няма да крием, че sianbg и НеЗаВиСиМ успяха да напълнят Греяна Ракия и да рекламират толкова добре сървърите, че те станаха доста известни. Това доведе и до пускането на нови сървъри. Това бяха Греяно вино - aim сървър. Беше пуснат и един от малкото за времето си Half-Life сървъри (Името винаги е било различно, затова не мога да кажа точно и конкретно име на този сървър).

В този момент се решава, че сървърите на Механата ще носят алкохолни имена, защото се харестват на широката аудитория.

Интересна препратка към предишната история е как се заражда името на Механата: "Името на Механата и на сървърите идва от една среща на Muxo с една пловдивска компания, която дава много за Механата. Та на тази среща - Ultimate - Иван Meханджийски... казва, че сървърите ще се казват Механата (Та ето кой е кръстника на Механата)

Възходът на Кралете - това име идва от факта, че се създава едно ядро от добри администратори и играчи, които правят играта в Механата излючително приятна.

Пловдивската компания - имената им са много и няма да ги повтарям, Muxo и компания, a и няколко играчи, които са в сървърите и днес...стават не само приятели в сървърите, а и приятели в живота.
Така завършва 2008 г., която ще се запомни и с появата на конкуренция - Лан Сървър, сървърите на Манията, а други изчезват от картата на CS 1.6 завинаги.

Край на част втора - Възходът на кралете

Очаквайте утре 25.01.2013 г. трета част - Скандалите, жените и телефоните
  • 0

Аватар
orb
V.I.P
V.I.P
 
Мнения: 3194
Регистриран на: 08 Сеп 2009 00:20
Reputation: 216
Ник в сървъра: orb
Рейтинг: 33

Re: История на Механата

Мнениеот djreturn » 24 Яну 2013 18:39

Ето една снимка от мен:
Изображение
  • 6

djreturn
Новобранец
 
Мнения: 3
Регистриран на: 10 Ное 2010 15:10
Reputation: 6

Скандалите, жените и телефоните

Мнениеот orb » 25 Яну 2013 16:05

2009 г. - Годината на скандалите, жените и телефоните

За голямо съжаление 2009 г. е доста двулична за Механата. Ще попитате защо? Въпреки, че в Рая всичко е отлично, сървърите си вървят добре - пуснати са още два сървъра Студена Бира - массив и Пияни касапи - HNS, а към края на годината се пуска и сървъра Low HP, който служи само за колене. Та въпреки всички тези хубави неща, новата машина и всичко ... в Рая се повява и ЕВА. В случая Ева в Механата играе Reni. Тя първоначално играе само в Механата, но скоро става по-активна във форума и в самите сървъри.

По това време за сървърите все още отговарят - Muxo, OMOH, sianbg i НеЗаВиСиМ. Към екипът от самото начало са още приятелите и админи - perlata<m3p>, ScreaM, Палав Зайо Неуравновесен, KiroYamato и много други. Те са със статут на Глобални админи. През 2009 след година и половина игра в сървърите и след като организирах първата по-голяма среща на Механата в София..и аз станах част от този екип.

Но да се върнем на историята. През 2009 г. въпреки новите сървъри и това, че са едни от добрите и играни сървъри в България, се появява една типична черта у мъжкия индивид, а именно да започне да мисли с главата без мозък. OMOH, който открито търси женско около себе си и използва прословутия псевдоним - "пиленце", започва една инвазия над Reni. Историята тук е много лична, но ето, че през 2009 края на годината - ноемрври/ декември - се случва немислимото: МЕХАНАТА СЕ РАЗПАДА за първи път. Това се случва след един спор между Muxo и OMOH породен от факта, че Muxo не иска да даде телефонния номер на Reni на OMOH. Това и още няколко причини довеждат до оттеглянето на OMOH, а с него напускат и ''душевно извисените" sianbg и НеЗаВиСиМ.

След тяхното напускане Muxo е в лека безизходица и се свързва с мен, perlata<mp3> и Reni. Toва довежда до промяната в горните етажи в Механата. Нови отговорници на сървърите са - Muxo, orbi, perla<m3p> и Рени. Купува се нова машина в началото на 2010, която да е изцяло на Механата и в точност на Muxo. За нея помагат финансово и други членове на екипа.

Новите администратори и няколко други членове на екипа помагат за създаването на нов форум и нов сайт, а домейнът си остава Mehanata.org

Край на трета част - Скандалите, жените и телефоните

Очаквайте утре 28-29.01.2013 г. четвърта част - 2010 г. Секс, наркотици, Dele и още нещо
  • 0

Аватар
orb
V.I.P
V.I.P
 
Мнения: 3194
Регистриран на: 08 Сеп 2009 00:20
Reputation: 216
Ник в сървъра: orb
Рейтинг: 33

Re: История на Механата

Мнениеот Online » 25 Яну 2013 18:14

djreturn написа:Ето една снимка от мен:
Изображение

Ох колко хубав сайт беше.. имаше и един пълен зомби сървър хостван от sianbg. Спомени, спомени..
  • 0

Аватар
Online
Ветеран
 
Мнения: 589
Регистриран на: 07 Сеп 2009 22:49
Местоположение: Bourgas
Reputation: 18
Ник в сървъра: blueCORE

Re: История на Механата

Мнениеот champion961 » 26 Яну 2013 14:23

Един приятел ми прати темата и се зачетах. Наистина е добре написана историята. Не мисля, че Рени е виновна за скарването на Мухо и Ванката. Тя беше просто повод и едва ли приятели от 10 години ще се скарат заради някво момиче... Тогава напуснах защото беше ясно, че механата няма бъдеще, а и ако наистина е за едно момиче предпочитам да не работа с такива хора.

BY Sianbg
  • 0

Последна промяна Backo на 28 Яну 2013 11:49, променена общо 2 пъти
Причина: Нарушена т.6 - Обиди/заплахи
champion961
Новобранец
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Сеп 2009 18:56
Reputation: 0

2010 г. Секс, наркотици, Dele и още нещо

Мнениеот orb » 28 Яну 2013 12:17

Годината на разврата. След вече близо 3 години съществуване Механата можеше да се похвали с всичко. Първите баджанаци, първите скандали, първите боеве за жени, първите срещи, първата любов. Имаше от всичко по МНОГО.

Годината започна интересно с нов екип - Muxo, Reni, perlata<mp3> и orbi. Към тях се присъедини и Dele - Пламен, който до този момент беше собственик на DragonFire - по-известен с развитието на WoW сървър. Пламен имаше и CS сървър, който се развиваше добре. В него отговорници бяха Сис и MUFC. МUFC е помагал на Механата през изминалите 3 години от съществуването. Така се случва, че през 2010 г. Dele предлага своята помощ на стария си познайник Muxo и ние обединяваме сили.

През същата година Механата вече има 7 сървъра, а към тях се прибавя и Garena CS 1.6 сървър, който е собственост на 6thsence, но се хоства на наша машина. Машината вече е на ново място, а сървърите са с нови IP-та. Скоростта е добра, а сървърите са пълни. Греяна ракия и Студена бира са 24/7 почти с пълен капацитет. Разнообразие на сървъри и всичко е хубаво...твърде хубаво.

Започват да се появяват първите наченки на скандали. Първите искри между Muxo и Dele (въпреки новия сайт и форум, които се развиват добре). Има известно напрежение. В същото това време някои членове на екипа започват да ловуват за мъже в сървъра. Една от главните на Механата започва да смесва работата с удоволствията. За съжаление това малко размътва главата й. Нейните ловни трофеи развалят малко настроението в сървърите. Започва едно мерене на пишки между част от членовете на екипа, а трофеите на нашата колежка заплашват да направят мечешка услуга на Механата. Някои от момчетата - Фори, Миро a.k.a Palad1n и други - бързо решават, че могат да командват. Това вдига на бунт някои от админите и те започват да протестират от ситуацията.

Наркотичната зависимост на друга част от екипа пък води до тяхното разделяне с Механата, а също така и до няколко скандала, които остават скрити за широката аудитория.

Какво се случва със сървърите в това време:

- Сървърът на Garena се разделя с Механата, а скоро вече и няма такъв за CS 1.6 на самата Гарена. Това се случва след спор между Dele i 6thsence. Това е породено от играта на Dele, която е определена от повече админи като - игра с хак. Заради този проблем и няколко други скандала Механата остава само със 7 сървъра.

- Срещите на Механата зачествяват. Екипът се събира доста често и стават приятни купончета. В сървърите се забелязва известен разврат. Някои се залюбват, а други се разделят...всичко това минава бързо, но остава дълго в спомените на потребителите и най-вече на присъстващите на някои от срещите на Механата.

В края на 2010 г. се разбира, че работата между Muxo и Dele няма как да продължи. Двамата скоро ще се разделят, което ще доведе до 2-рото по-сериозно разпадане на Механата. За първи път Механата няма да е активна няколко месеца.

С това 2010 г. приключва. През тази година се появяват някои нови лица, а други, които вече са известни получават повече права. Като по-важни за споменаване са: Shin, Сис, Snipy, Сектор Задимен, който помага Студена Бира да се напълни след първото разпадане, Breezer, McLaren и други :)

Край на четвърта част - Секс, наркотици, Dele и още нещо

Очаквайте утре 29.01.2013 г. пета част- Новото начало
  • 0

Аватар
orb
V.I.P
V.I.P
 
Мнения: 3194
Регистриран на: 08 Сеп 2009 00:20
Reputation: 216
Ник в сървъра: orb
Рейтинг: 33

Новото начало 2011

Мнениеот orb » 29 Яну 2013 15:57

Новото начало бе дадено още в края на 2010 г. Машината вече беше нова, IP-тата за пореден път сменени, а Механата започната от нулата. С малко повече усилия беше запазена част от форума, но сайтът бе пренаписан. Сървърите си бяха същите, нямаше нови, по-скоро екипът беше вече леко изнервен. Механата липсваше за няколко месеца, в които се търсеше оптимален вариант къде да бъде включена...е тя отново се върна при добрия стар познайник Muxo.

Собственици на Механата в този момент бяха - Muxo, orbi, Reni и perlata<mp3>. Предвид много вътрешни проблеми между екипа, скандали и други...за сървърите най-вече отговаряха Reni и orbi. През цялото време всички в Механата търсеха нови начини за развитие, така през началото на 2011 година се появи Киряков. Той, вече запознат с успехите на Механата, реши да предложи своята помощ на екипа и след няколко поредни разговора се включи на пълни обороти. Бяха пуснати доста сървъри, а в даден момент сървърите на Механата наброяваха 12. Това естествено не продължи дълго. Вече с опит да не вярва на никого Muxo трудно се доверяваше на нови попълнения. На няколко пъти се случи към екипа на Механата да се включват хора с големи обещания, а в крайна сметка резултати така и не се появяваха. След известно време и няколко неразбирателства между Muxo и Kirqkov, а също така и проблеми с няколко флудъра, които развалиха играта в Механата... Muxo и Kirqkov се разделиха.

По времето, когато Киряков и Све бяха част от екипа..настъпиха и няколко промени. Отговорници на Механата вече бяха - Kirqkov, sv3, orbi, Muxo, Reni, perla<mp3>, Shin

За съжаление тази комбинация от главни не беше сполучлива, но за това ще разберете в историята за 2012 г.

В крайна сметка сървърите останаха, а най-много усилия да ги запазят живи вложиха orbi, Shin и малка удърна дружинка от доброжелатели.

По-запомнящи се случки през тази година бяха:
- flood от страна на mtaci
- заканите за побой от страна на Max
- любовните премеждия на Reni
- неразбирателството и откраднатите идеи за бъдещи проекти

Край на пета част - Новото начало

Очаквайте утре 30.01.2013 г. шеста част- 2012 - Краят на света, а дали и на Механата?
  • 0

Аватар
orb
V.I.P
V.I.P
 
Мнения: 3194
Регистриран на: 08 Сеп 2009 00:20
Reputation: 216
Ник в сървъра: orb
Рейтинг: 33

Re: История на Механата

Мнениеот Gingerbread » 30 Яну 2013 00:22

Беше забавно, тогава в началото като ми изкочи в МастърСървърс на най-нисък пинг Греяна ракия :D
  • 0

Изображение
Аватар
Gingerbread
Зарибен
 
Мнения: 186
Регистриран на: 23 Сеп 2009 16:33
Reputation: 0

Следваща

Назад към Новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron